Add ‘a’ or ‘an’ or ‘some’ and ‘the’ where necessary

Add ‘a’ or ‘an’ or ‘some’ and ‘the’ where necessary:

1). ………. table has four legs.

Ans:- A

2). …………apple has………….sweet taste.

Ans:- An, a

3). ……….. fruit is very good to eat.

Ans:- A,

4). Please give me ………..milk.

Ans:- some,

5). ………….man gave me………….books this morning.

Ans:- A, some

6). ………good student is never late for…………class.

Ans:- A, the,

7). Give me……………….ink to write………..letter.

Ans:- some, a,

8). Do you take…. sugar in…………tea?

Ans:- some, the,

9). There is………..fly in ………..lemonade.

Ans:- a, the,

10). ………..birds can fly very high in……….. sky.

Ans:- some, the,

11). .……book on that shelf…………..interesting one about history.

Ans:- The, an,

12). He makes …………toys in…………evening.

Ans:- some, the,

13). Put………..butter on………… potatoes.

Ans:-some, the,

14). I should like………… house in ……….. country.

Ans:- a, the,

15. We had………. dinner at ….. new restaurant………… last night. 23John and Jane went up ……..hill to fetch……. pail of ……….. water.

Ans:- x, a, the,

16. Do you prefer ………. book of……….. poetry or ……. stories of adventure ?

Ans:- a, some,.

17). ………..clouds over…………sea are lovely today.

Ans:- Some, the,

18).  There’s…….. horse in ……….. garden.

Ans:- a, the,

19). It is pleasant to read ……… book in ……….. afternoon.

Ans:- a, the

20). page of…… book is torn.

Ans:- A, the, 

21). I want. …….. glass of lemonade with ……… sugar in it.

Ans:- a, some,

22).  I don’t think there is ……….. one here who can speak Tamil.

Ans:- some,

23).  ………sugar is nice in ……….. cup of tea.

Ans:- some, a,

24). ……..apple has sweet taste.

Ans:- An,

25). Honesty is…………. best of all virtues.

Ans:- the,

26).  Will you have ……….. more tea ?

Ans:- Some,

27). There is…. horse in ……….. garden.

Ans:- a, the,

28). ………clouds over. …….. sea are lovely today.

Ans:- The, the,

See also  Past Perfect Tense in English | Rules Examples Exercises

29). You asked me for …….. ice, but I couldn’t find …….. .

Ans:- some, any,

30). Coffee is………….. drink.

Ans:- a

31). hey knew nothing about ………….. earth.

Ans:- the

32). These is…………… hourly bus service to the station.

Ans:- an

33). good student is never late for class.

Ans:- A

34). I have ………. more work for you.

Ans:- some

35). There isn’t………. milk in the pot.

Ans:- any

 

Leave a Comment