Fill in the blanks with tense forms of the verbs given in brackets

Fill in the blanks with tense forms of the verbs given in brackets. 

Fill in the blanks with correct present tense forms of the verbs given in brackets. 

1. They…(live) in Delhi for five years. 

Ans:- have been living 

2. At the moment the child…(play) in the garden.

Ans:- is playing 

3. I…(tell) you already about it. 

Ans:- have told 

4. If you…. (study) hard, you will secure a first division. 

Ans:- study 

5. She…(pass) the post office on her way to school every day. 

Ans:- passes 

 

6. He…(read) since morning.

Ans:- has been reading 

7. This pen…(cost) me ten rupees. 

Ans:- has cost

8. He…(wait) for me since morning. 

Ans:-  has been waiting 

9. The sun…(shine) by day. 

Ans:- shines 

 

10. The bell…(ring) just now.

Ans:- has rung

Fill in the blanks with the correct past tense forms of the verbs given in brackets. 

11. He…(buy) a car one month ago. 

Ans:- bought 

12. She…(leave) for Allahabad yesterday. 

Ans:- left 

13. He…(teach) in this college for five years. 

Ans:- taught 

 

14. I…(write) to her last week. 

Ans:- wrote 

15. He…(be) weak in English in the beginning.

Ans:- was 

Direction : Fill in the blanks with the correct future tense forms of the verbs given in brackets. 

16. He…(be) here early next month. 

Ans:- will be 

 

17. If I go to school late, the teacher…(punish) me. 

Ans:- will punish 

 

18. If you study hard, you…(get) a first class. 

Ans:- will get 

19. He…(leave) for Tokyo next week. 

Ans:- will leave 

 

20. At the end of the next year, my father…(retire).

Ans:- will have retired.

Insert the correct tense of the verb given in bracks against each sentence. 

1. I waited for her until she…… (come).

Ans.- came

2. So long as the rain…… (continue), I stayed at home.

Ans.- continued

See also  50+ Example of Present Continuous Tense with Hindi Meanings [2023]

3. Wherever there is coal, you…… (will) find iron.

Ans.- will

4. The hare ran as fast as it…… (can).

Ans.- could

5. He did not know it until I…… (tell) him.

Ans.- told

6. I shall be grateful if you…… (send) money.

Ans.- send

7. He believed that hard work…… (pay) in the long run.

Ans.- paid

8. She says that she…… (top) the list of success ful candidates.

Ans.- topped

9. He could not foresee that a calamity…… (will)befall him.

Ans.- would

10. I was told that the house…….(be) for sale.

Ans.- was

11. He has lost more than he…… (can) afford.

Ans.- could

12. He hired a taxi because he…… (be) in a hurry.

Ans.- was

13. Wherever I …….(preach), the people gathered to listen.

Ans.- preached

14. She finished first, though he…… (begin) late.

Ans.- began

15. A notice was circulated in order that all. (may) know it.

Ans.- might

16. He walked as though he …….(be) slightly lame.

Ans.- had been

17. You may go wherever you…… (like).

Ans.- like

18. She told me that she…… (will) come.

Ans.- would

19. The boy ran away because he…….(be) afraid me.

Ans.- was

20. She liked you better than she……. (like) me.

Ans.- likes

 

Leave a Comment