Top 20+ Articles (A, An, The) Exercises with Answers [Updated]

Fill in the blanks with suitable articles.

 

Articles (A, An, The) Exercises with Answers

1. Take….. umbrella on ….. rainy day. 

Ans.- an, a

2. She will come here within ….. hour. 

Ans.- an

3. His wife is….. M.P. 

Ans.- an

4. Her husband is….. S.D.O. 

Ans.- an

5. Call in….. doctor at once. 

Ans.- a

6…open-air theatre has been built at our col lege. 

Ans.- An

7. Mount Everest is…….highest peak in….. Himalayas. 

Ans.- the, the

8….tiger and……lion belong to….. cat family. 

Ans.- A, a, the

9. I drive at….. speed of 50 kilometres….. hour. 

Ans.- a, an

11. She lost….. book that I had lent her. 

Ans.- the

12. … book you want is not with me. 

Ans.- The

13. One goes to… university to receive higher education. 

Ans.- a

14. He is not ….. honest man. 

Ans.- an

15. He is not ….. honourable person. 

Ans.- an

16. She is not….. European by birth. 

Ans.- a

17. ….apple…..day keeps ….. doctor away. 

Ans.- An, a, the

18. Within….. hour I shall give you…..book you want. 

Ans.- an, the

19…. man you saw here yesterday is ….. uncle of mine. 

Ans.- The, an

20. He is great lover of ….. Ramayana. 

Ans.- a, the

 

See also  100+ Tree Names In Hindi-English- पेड़ों के नाम हिन्दी और इंग्लिश

Leave a Comment